Welk soort ontbijt word in er Nederlandse hotels aangeboden?

Hotels zijn niet alleen populair voor langere vakanties, maar ook voor weekendjes weg én overnachtingen. Deze populariteit heeft ervoor gezorgd dat het aantal hotels in Nederland in de afgelopen jaren flink is gestegen. Het is dus niet zo gek dat steeds meer Nederlanders hun vakantie in één van deze vele hotels doorbrengen. Toch is alleen een mooie hotelkamer niet voldoende om vakantiegangers te trekken. Een goed ontbijt mag niet ontbreken. Let wel op, want niet alle hotels bieden hetzelfde ontbijt aan. In dit artikel zetten we de verschillende soorten ontbijt voor je op een rijtje. Om erachter te komen welk soort ontbijt jouw hotel serveert, kun je het best contact opnemen met de receptie.

Het ontbijtbuffet

Om al hun gasten te kunnen verwennen, kiezen veel hotels voor een ontbijtbuffet. Dit betekent dat ze een buffet klaarzetten en jij zelf kunt kiezen wat je pakt. Bij een ontbijtbuffet vind je vaak eieren, broodjes, broodbeleg, gebakken bacon, pannenkoeken en nog veel meer. Let wel op, want niet ieder hotel serveert hetzelfde ontbijtbuffet. Sommige hotels bieden meer keuze aan dan anderen.

Een Engels ontbijt

Engelse ontbijten worden vaak geserveerd in hotels die veel gasten vanuit het buitenland ontvangen. Bij een Engels ontbijt eet je niet alleen broodjes, maar vooral warme gerechten zoals gebakken eieren, worstjes, bacon en bruine bonen. Daarnaast wordt er veel koffie en sinaasappelsap gedronken. Engelse ontbijten zijn er in twee vormen: je krijgt het geserveerd op één bord, of er staat een uitgebreid buffet voor je klaar.

Een continentaal ontbijt

Continentaal ontbijten betekent vaak een vrij standaard ontbijt. Denk hierbij aan een croissant, toast en verschilende broodbeleggen zoals jam en kaas. In sommige hotels kun je ook kiezen voor muesli of cornflakes met melk of yoghurt. Daarnaast wordt er bij dit ontbijt vaak koffie of thee geserveerd. In sommige hotels kun je een continentaal ontbijt uitbreiden met extra keuzemogelijkheden. Dan kun je denken aan warme gerechten zoals een omelet, roerei of pannenkoeken. Let wel op, want hier moet je vaak voor bijbetalen. Het is dus belangrijk om dit van tevoren na te vragen.